Skip to main content

Hva er beskjæring?

Beskjæring er kunsten og vitenskapen om å forme og vedlikeholde trær og busker for å forbedre deres helse, vekst og estetiske utseende. Gjennom å fjerne døde, syke eller uønskede grener, hjelper beskjæring med å fremme sunnere vekstforhold og øker lys- og luftgjennomstrømningen i kronen.

Dette ikke bare forbedrer plantens struktur og vitalitet, men bidrar også til sikkerheten i hagen ved å forebygge skader fra løse eller skadede grener. Det sparer deg også for mye arbeid når høsten kommer.

Riktig beskjæring kan transformere et landskap, forbedre synslinjer og skape harmoni i ditt uterom. For å oppnå best mulige resultater, bør beskjæring utføres av fagfolk som forstår de ulike plantesortenes spesifikke behov og hvordan de best responderer på ulike beskjæringsteknikker.

 

 

akershuslandskap-Akershus Landskap-Gartner-Anleggsgartner-Gartner Lillestrøm-Anleggsgartner Lillestrøm-Gartner Lørenskog-Anleggsgartner Lørenskog-Gartner Fetsund-Anleggsgartner Fetsund-Gartner Jessheim-Anleggsgartner Jessheim-Gartner Rælingen-Anleggsgartner Rælingen-Gartner Nittedal-Anleggsgartner Nittedal-Gartner Skedsmo-Anleggsgartner Skedsmo

Planter og Trær som Trenger Beskjæring

Beskjæring er en essensiell del av hagestell som sikrer sunn vekst og estetikk. Ikke alle planter trenger beskjæring, men mange trær og busker drar nytte av denne omsorgsfulle praksisen.

  • Frukttrær som epler, pærer og kirsebær må beskjæres regelmessig for å fremme fruktproduksjon og forebygge sykdommer.
  • Prydbusker som hortensia, roser og forsythia responderer også godt på beskjæring, som stimulerer blomstring og opprettholder ønsket form og størrelse.
  • Skyggefulle trær som eik, lønn og ask kan kreve beskjæring for å fjerne døde grener og opprettholde strukturell integritet. Ved å velge en erfaren anleggsgartner sikrer du at dine grønne investeringer beskjæres riktig for å fremme deres helse og skjønnhet gjennom årene.
Akershus Landskap-Gartner-Anleggsgartner-Gartner Lillestrøm-Anleggsgartner Lillestrøm-Gartner Lørenskog-Anleggsgartner Lørenskog-Gartner Fetsund-Anleggsgartner Fetsund-Gartner Jessheim-Anleggsgartner Jessheim-Gartner Rælingen-Anleggsgartner Rælingen-Gartner Nittedal-Anleggsgartner Nittedal-Gartner Skedsmo-Anleggsgartner Skedsmo

Oppsummering av viktige grunner til å utføre beskjæring:

  • Fremmer plantehelse: Ved å fjerne overflødige, syke eller skadede grener, kan beskjæring bidra til å forbedre den generelle helsen til plantene ved å redusere risikoen for sykdommer og skadedyr.
  • Forbedrer estetikk og form: Beskjæring hjelper med å forme trær og busker for å passe inn i landskapsdesignet, noe som forbedrer den visuelle appellen til ditt uterom.
  • Øker blomstring og fruktproduksjon: For mange blomstrende planter og frukttrær, kan riktig beskjæring styrke produksjonen av bær og frukter.
  • Sikkerhet: Beskjæring fjerner farlige grener som kan falle ned og forårsake skade på eiendom eller personer. Ingen like å plutselig få en gren i ansiktet når man går forbi.
  • Sollys og luftsirkulasjon: Ved å tynne ut tette grener, kan beskjæring forbedre penetrasjonen av sollys og luftsirkulasjon til plantenes indre og underliggende landskap, som fremmer en sunn vekst.

Ved bestilling av en oppgradering av din hage fra oss. Kan det være anbefalt å foreta en beskjæring samtidig, for å styrke helheten i resultatet av prosjektet du ønsker utført.